Недела, 05 Декември 2021    PDF Печати Е-пошта
Список на делегати за 17 Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, кој ќе се одржи на 12.12.2021 во СЦ Јане Сандански во Скопје

2a 2

Список на делегати за 17 Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, кој ќе се одржи на 12.12.2021 во СЦ Јане Сандански во Скопје

1.       Христијан Мицкоски

2.       Ѓорѓија Сајкоски

3.       Владо Мисајловски

4.       Александар Николоски

5.       Гордана Димитриевска Кочоска

6.       Рашела Мизрахи

7.       Стефан Андоновски

8.       Марија Андоновска

9.       Олга Лозаноска

10.   Дафина Стојановска

11.   Вело Марковски

12.   Трајко Славевски

13.   Владимир Ѓорчев

14.   Драган Ковачки

15.   Коце Трајановски

16.   Антонијо Милошоски

17.   Иван Иванов

18.   Сергеј Попов

19.   Жаклина Пешевска

20.   Никола Мицевски

21.   Мане Јаковлески

22.   Димитар Димовски

23.   Александар Пандов

24.   Златко Перински

25.   Марија Митева

26.   Сашо Павловски

27.   Мартина Антиќ

28.   Панче Тошковски

29.   Илија Димовски

30.   Зоран Коњановски

31.   Луке Галески

32.   Димче Арсовски

33.   Владимир Неловски

34.   Наум Стоилковски

35.   Ивица Томовски

36.   Марјан Ѓорчев

37.   Дијана Транталовска

38.   Сашо Димитриоски

39.   Василка Треневска

40.   Андреа Петрова

41.   Жарко Ристески

42.   Тимчо Муцунски

43.   Орце Ѓорѓиевски

44.   Стефче Трпковски

45.   Дарко Костовски

46.   Бобан Стефковски

47.   Александар Стојкоски

48.   Александар Китански

49.   Димче Атанасовски

50.   Миле Петков

51.   Љупчо Папазов

52.   Борчо Коцев

53.   Коста Маневски

54.   Борче Митевски

55.   Александар Георгиевски

56.   Далибор Ангелов

57.   Иван Јорданов

58.   Виктор Паунов

59.   Дејан Владев

60.   Бошко Цветковски

61.   Борче Спасовски

62.   Марко Колев

63.   Киро Нацков

64.   Aцо Ристов

65.   Златко Ристов

66.   Ристо Манчев

67.   Славе Андонов

68.   Ѓорѓе Божинов

69.   Андон Сарамандов

70.   Горан Стојанов

71.   Митко Јанчев

72.   Борче Јовчески

73.   Драганчо Саботковски

74.   Стевче Стевановски

75.   Тони Коњановски

76.   Јован Тозиевски

77.   Кирил Пецаков

78.   Спасе Кочовски

79.   Никола Најдовски

80.   Јовица Илиевски

81.   Димитар Костадиноски

82.   Гордана Сиљановска Давкова

83.   Синиша Стојаноски

84.   Бети Стаменкоска-Трајкоска

85.   Велика Стојкова-Серафимовска

86.   Тони Јаревски

87.   Бране Петрушевски

88.   Бојан Стојановски

89.   Зоран Коцевски

90.   Игор Јанушев

91.   Благица Ласовска

92.   Иванка Василевска

93.   Игор Здравковски

94.   Миле Лефков

95.   Даниела Христова

96.   Марија Петрушевска

97.   Ане Лашкоска

98.   Дајанчо Ефтимов

99.   Ели Панова

100. Зоран Јованчев

101. Петар Ристески

102.  Здравко Трајанов

103.  Ангелина Петкова

104.  Златко Пенков

105.  Јадранка Поцкова

106.  Силвана Ангелевска

107.  Јован Јаулески

108.  Лидија Петкоска

109.  Мирче Аџиоски

110.  Грација Бакраческа

111.  Александар Велјановски

112. Јохан Тарчуловски

113.  Игор Божиновски

114.  Иван Соколов

115.  Трајче Димков

116.  Лилјана Затуроска

117.  Слободан Ивановски

118.  Ѓоко Камчев

119.  Никола Затуровски

120. Крешимир Павиќ

121.  Оливер Деркоски

122.  Лоран Страшевски

123.  Васко Станковски

124.  Анастасија Илиеска

125. Илона Захариева

126. Влатко Стојковски

127. Влатко Стојановски

128.  Горан Јовановски

129. Дејан Николовски

130. Бајрам Требишки

131. Климент Софковски

132. Ѓорѓи Крстевски

133. Владимир Атанасов

134. Сребре Марковски

135. Оливер Ристевски

136. Ромео Тренов

137. Горан Здравковски

138. Бобан Максимовски

139. Александар Маневски

140. Александар Тргачевски

141. Јован Карчовски

142. Кире Михаилов

143. Тони Костовски

144. Самоил Малчевски

145. Маријанчо Тодоровски

146. Ружица Николовска

147. Милан Кузев

148. Драги Димитриевски

149. Леко Ристовски

150. Мунир Шемси

151. Коче Гаврилов

152. Оливер Шамбевски

153. Митко Лозаноски

154. Петко Кутановски

155. Александар Ѓорѓиев

156. Емил Димитриев

157. Дејан Грамбозов

158. Оливер Зафировски

159. Николчо Стоименовски

160. Елеонора Рашковска

161. Александар Рангелов

162. Тони Узунов

163. Александар Богданоски

164. Ладо Глигоровски

165. Даниела Костадинова

166. Јулијана Спировска

167.  Стојче Смилјанов

168.  Игор Николов

169.  Борко Ристовски

170. Марјан Ристески

171. Зоран Љутков

172. Тони Менкиновски

173. Мишо Николов

174. Дарко Лазаров

175. Орце Симов

176.  Даниела Симоновска

177.  Невенка Стаменковска

178.  Весна Јаневска

179.  Елена Маркова

180.  Синиша Ивановски

181.  Даме Димитровски

182.  Лазар Јовевски

183.  Цветан Трипуновски

184.  Наќе Чулев

185.  Благоја Ташаминов

186. Дејан Митевски

187. Иван Живковски

188. Јане Мицевски

189. Кенан Абди

190. Гане Петров

191. Мартин Стојановски

192. Ѓоко Велковски

193. Зоран Бајовски

194. Велибор Денковски

195. Ерџан Демир

196. Столе Каракутовски

197. Сашко Ивановски

198. Митко Костадиновски

199. Мирче Стојков

200. Марјан Миленковски

201. Ванче Спиров

202. Емил Спасовски

203. Даниел Павловски

204. Зоран Здравески

205. Ванчо Ристов

206. Ацо Митев

207.  Жан Дрвошанов

208.  Мито Андонов

209.  Петар Марков

210.  Дејан Бошков

211.  Марјан Пеев

212.  Ѓорѓи Граматиков

213.  Александар Галапчев

214.  Тихомир Николов

215.  Дејан Продановски

216.  Виктор Деспотовски

217. Пеце Милевски

218. Дејан Змејкоски

219. Кире Божиновски

220. Биљана Проеска

221. Сашо Донев

222. Саше Силјановски

223.  Ален Деребан

224.  Ѓорги Влајнкиноски

225.  Лазе Јакимовски

226.  Луме Адемоглу

227.  Шуаип Ракиповски

228.  Алмедин Шаиновски

229.  Гоце Димовски

230.  Харис Ибраими

231.  Ангел Карапетров

232.  Ванчо Милевски

233.  Али Шериф Синани

234.  Емилија Ангелова

235.  Слаѓана Митовска

236.  Јелена Жугиќ

237.  Милка Тримчевска

238.   Христина Смилевска

239.  Валентина Велјановска

240.  Елизабета Тодоровска

241.  Катерина Божиновска

242.  Христина Серафимовска

243. Сузана Мурџева

244.  Мартин Андоновски

245.  Филип Ѓорѓиев

246.  Невена Величковска

247.  Горан Степановски

248.  Димитар Манчев

249.  Александар Андонов

250. Валентин Манасиевски

251. Марија Милошевска

252. Стефан Стефановски

253.  Тамара Михајловска

254.  Сашо Дранго

255.  Мирослав Тасевски

256.   Ристо Ѓорѓиев

257.  Ламбе Арнаудов

258.  Симо Илиевски

259.  Сашо Никовски

260.  Дејан Цветковски

261.  Душко Ѓорѓиев

262.  Ѓорѓи Илиевски

263.  Митко Антовски

264. Рамазан Мифтаровски

265.  Зоран Стојановски

266.  Валентин Ристески   

267.  Петар Радојничкиќ

268. Тијана Тесалоника Шишкоска

269. Билјана Јанева

270. Изабела Апцева

271.  Филип Здравковски

272.  Александра Николовска

273.  Кристи Стојковски

274.  Столе Пандов

275.  Борис Шамбевски

276.  Стефан Синадиновски

277.  Станислав Бојчевски

278.  Стефани Најденовска

279.  Стефани Стојановска

280.  Филип Митрески

281.  Стефан Калошев

282. Анита Гинова Каракутова

283.  Весна Маневска

284. Ирена Стерјовска Локвенец

285.  Светлана Карапетрова

286.  Дијана Илиевска

287. Јулија Тушевска

288.  Весна Петрова

289.  Моника Ристевска

290.  Сандра Пејковска

291.   Жаклина Николовска

292.   Динче Кочовска

293.   Соња Ѓорѓиевска

294.  Александра Велковска

295.  Верица Тофиловска

296.  Анета Марковска

297.  Живко Ристески

298.  Слободан Анастасоски

299.  Драган Димишков

300.  Љупчо Трпевски

301.  Драган Василевски

302.  Бранко Момироски

303.  Ѓорѓи Малковски

304.  Александар Бичиклиски

305.  Илија Димоски

306.  Златко Милошевски

307.  Борис Јанев

308.  Ванчо Каранфилов

309.  Владо Ѓоревски

310.  Андон Чибишев

311.   Марија Кирова

312.   Љупчо Настоски

313.  Јован Петров

314.  Игор Механджијски

315.  Тони Михајловски

316.   Богдан Илиевски

317.  Атанас Стамнов

318.  Наталија Соклевска

319.  Слободан Ников

320.  Славица Ангелова

321.   Стојанчо Зафировски

322.  Јасмина Паметковска

323.  Мартин Трајковски

324.   Пане Антовски

325. Весна Маркоска

326. Дарко Доневски

327.  Златко Трпевски

328. Ивица Аневски

329.  Игор Коруноски

330.  Благоја Ѓорѓиевски

331.  Николче Николовски

332. Марјан Спасески

333.  Игор Никоски

334.  Светлана Колариќ

335.  Љубиша Спасовски

336.  Тодор Шоптрајанов

337.  Кире Јаневски

338.   Александар Богатиноски

339.   Семир Халил

340.   Игор Лазаровски

341. Лидија Водјаник

342.  Димитар Георгиевски

343.  Оливер Арсовски

344.  Роберт Вељановски

345.  Адријана Јакимовска Панчевска

346.  Марјан Стефановски

347.  Гоце Кочев

348.   Лазар Банов

349.  Ненад Гоцев

350. Зоран Тасевски

351.  Екрем Иљаз

352. Марјан Гијовски

353. Филип Анастасов

354.  Љубе Коцевски

355.  Милан Андоновски

356.   Александар Каровски

357. Игор Атанасовски

358.  Горјан Донев

359.  Никола Стојковски

360.  Диме Маџовски

361.  Дејан Киранџиски

362.  Александар Јордановски

363.  Горан Спасовски

364.  Никола Несторовски

365.   Никола Трајановски

366.   Иле Џинговски

367.   Бобан Стојаноски

368.  Загорка Несторовска

369.  Ленче Нелоска

370.  Славче Мисајлески

371.  Горан Гроздановски

372.   Влатко Рафески

373.   Наташа Менкиновска

374.   Љубица Олтовска Колариќ

375.   Дејан Ристов

376.   Драган Петковски

377.  Оливер Цветковски

378.   Кети Димковска

379.   Драгана Цаневска

380.   Радован Ристовски

381.   Анета Темчева

382.   Никола Каракашов

383.   Ивица Трипуновски

384.  Верче Мицевска

385.  Горан Ангеловски

386.  Трајче Здравков

387.   Вишна Шорова Ангелова

388.   Зоран Митев

389.   Ангелко Ристов

390.   Величе Николова

391.  Васе Јовевски

392.   Игор Божиновски 

393.  Виктор Анакиев

394.   Стојан Пешевски

395.    Христијан Симов

396.                       Ален Петровски

397.                       Дарко Јангелов

398.                       Трајче Николов

399.                       Перо Георгиевски

400.                       Гоце Марков

401.                       Александар Ѓорѓиевски г

402.                       Зоран Багашовски

403.                       Зорица Ризова

404.                       Давчевски Ристе

405.                       Светлана Лазаревска

406.                       Маргарета Ангелковиќ

407.                       Денис Пановски

408.                       Жика Ангелковиќ

409.                       Адријан Иванов

410.                       Трајче Пицанов

411.                       Валерија Ивановска

412.                       Зоран Јорданов

413.                       Драган Димитриев

414.                       Ордан Ристовски

415.                       Сања Самаракова

416.                       Никола Наков

417.                       Александар Јамалов

418.                       Петар Темелков

419.                       Љубинка Тевчева

420.                       Влатко Ристовски

421.                       Добри Јовевски

422.                       Ленче Илиевска

423.                       Бојче Илиевски

424.                       Тинка Ангелова

425.                       Трајче Златинов

426.                       Драги Бојаџиски

427.                       Лилјана Арсова

428.                       Марија Нацева

429.                       Јане Томов

430.                       Милан Ризов

431.                       Илче Трајковски

432.                       Валентина Ѓореска

433.                       Христијан Мирчески

434.                       Дончо Ангелов

435.                       Александар Кулушиќ

436.                       Добрила Стоименова

437.                       Љупчо Карапеев

438.                       Влатко Андонов

439.                       Јанев Јорданчо

440.                       Евица Трајанова

441.                       Панче Стојков

442.                       Робертино Илиоски

443.                       Цветанка Јочкоска

444.                       Зоран Јанкулоски

445.                       Христина Трпческа

446.                       Светислав Димоски

447.                       Влатко Петкоски

448.                       Горан Карбески

449.                       Гоце Дулески

450.                       Павлинче Матеска

451.                       Никола Златески

452.                       Александар Алексоски

453.                       Жанета Видевска

454.                       Славе Василев

455.                       Никола Пејовски

456.                       Блага Бојкова

457.                       Благој Ристов

458.                       Александар Мукаетов

459.                       Гоце Ангеловски

460.                       Филип Дончовски

461.                       Ибраим Саитоски

462.                       Данче Мијоска

463.                       Александар Здравевски

464.                       Лупчо Дојчиноски

465.                       Љубен Маркоски

466.                       Александар Китески

467.                       Перчо Божиноски

468.                       Даниел Мурџески

469.                       Александар Арсоски

470.                       Дејан Пандилески

471.                       Александар Јовановски

472.                       Олгица Божиноска

473.                       Везирка Цветаноска

474.                       Влатко Сајкоски

475.                       Сашо Вренцоски

476.                       Гоце Велески

477.                       Златко Силјаноски

478.                       Илчо Јовески

479.                       Горан Димоски

480.                       Ѓоко Василевски

481.                       Зоран Кипревски

482.                       Александар Шуковски

483.                       Мевмед Џафери

484.                       Нузе Асаноски

485.                       Мите Стефоски

486.                       Дејан Пауноски

487.                       Благоја Стефоски

488.                       Ивица Шикоски

489.                       Николче Котевски

490.                       Горан Исков

491.                       Тони Буџаковски

492.                       Ѓорѓи Ѓорѓиевски

493.                       Александар Секуловски

494.                       Александар Јовковски

495.                       Кире Ризевски

496.                       Николче Спирковски

497.                       Николче Масалковски

498.                       Николче Јовковски

499.                       Виолета Ковачевиќ

500.                       Марица Тодоровска

501.                       Марко Јосифовски

502.                       Александар Мурговски

503.                       Александар Петревски

504.                       Пеце Стојчески

505.                       Слободан Ѓорчески

506.                       Васко Јанкулоски

507.                       Елведин Азизоски

508.                       Илија Симјаноски

509.                       Мирослав Симоски

510.                       Жаклина Петровска

511.                       Борче Јанушевски

512.                       Стојанче Антовски

513.                       Реџеп Зеќири

514.                       Горан Зафировски

515.                       Бобан Маркоски

516.                       Даниела Бошкоска

517.                       Васко Петрески

518.                       Стефче Атанасоски

 

Историја

News image

Водици или Богојавление

Именден празнуваат: Богдан, (значи даден од Бога) Богдана, Бојан, Богомил (значи мил на Бога) , Јо...

Иселеници

News image

„НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДОСТИГНУВАЊЕ ЗА 2022 ГОДИНА“ НА ОМД ОД ВАШИНГТОН ЗА СЛАВЕ КАТИН

На предлог на претседателот на организацијата „Обединета...

Култура и туризам

News image

ПОЕТСКИ МОЗАИК од поетесата Гордана Димовска како мост за спојување на далечините просторни и бележење на времињата

Поетесата Гордана Димовска својата видлива линија на заинтересирано премостување на далечните прос...

Фељтон

News image

ДЕЛ ОД ПОБЕДИТЕ НА АЛЕКСАНДАР III МАКЕДОНСКИ (ВЕЛИКИ) ВО ИНДИЈА (18)

Стрелците, кои јавале на коњи, први нападнале и речиси веднаш ги онеспособиле бојн...

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.