Среда, 31 Октомври 2018    Печати
НА МАКЕДОНСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

Наше е сонцето
ние со зборот
ќе ја помножиме неговата светлина
за да дојдеме
до небото на историјата
каде што повторно се родија
ѕвездите на Македонија.

Ние песната ја имаме
како гласник
за натпревар со вечноста
која ја гледаме
преку зениците на светот
насловена од иднината.

savo-kostadinovski-pesna
САВО  КОСТАДИНОВСКИ