Досиеа и Архив Македонска нација“ не е орган на политичка партија, друштво, или организација, туку е широка национална трибуна, во која може да соработува секој оној Македонец и Македонка, кој сака да работи за доброто и среќата на својата нација. На македонската национална кауза може да и служи секој чесен Македонец без разлика на неговите филозофски погледи, идеолошки убедувања или партиска припадност. http://mn.mk/dosiea Mon, 30 Nov 2020 13:40:43 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management mk-mk Писмо на Тодор Богданов до Мане Јаковлески - 05.11.1991 http://mn.mk/dosiea/2035-Pismo-na-Todor-Bogdanov-do-Mane-Jakovleski---05111991 http://mn.mk/dosiea/2035-Pismo-na-Todor-Bogdanov-do-Mane-Jakovleski---05111991 Почитуван г-н Јаковлески, Ве известувам дека добивме телефакс од г-н Стојковски Ванчо од Шведска за организирање на секција во Малме...

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 24 Nov 2020 23:00:00 +0000
Апел од Берлин - 09.05.1991 http://mn.mk/dosiea/2037-Apel-od-Berlin---09051991 http://mn.mk/dosiea/2037-Apel-od-Berlin---09051991 Барање! Од состанокот одржан на 07.05.1991 во просториите на македонскиот клуб Гоце Делчев во Берлин на кое присуствуваше претседателот на клубот Гоце Делчев и членовите на претседателството на ВМРО-ДПМНЕ секција во Берлин се донесе следново решение...

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 17 Nov 2020 23:00:00 +0000
Грчки историчари во 1992 г.: Гоце Делчев и Јане Сандански се бореа против Бугарите, Србите и против Грците http://mn.mk/dosiea/19019-Grcki-istoricari-vo-1992-g-Goce-Delcev-i-Jane-Sandanski-se-borea-protiv-Bugarite-Srbite-i-protiv-Grcite http://mn.mk/dosiea/19019-Grcki-istoricari-vo-1992-g-Goce-Delcev-i-Jane-Sandanski-se-borea-protiv-Bugarite-Srbite-i-protiv-Grcite 1grckiГрчки историчари во 1992 г.: Гоце Делчев и Јане Сандански се бореа против Бугарите, Србите и против Грците, за македонската нација, за Македонија на Македонците.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 10 Nov 2020 23:00:00 +0000
Писмо на Тодор Александров до Михаил Чаков, 1923 г. http://mn.mk/dosiea/19000-Pismo-na-Todor-Aleksandrov-do-Mihail-Cakov-1923-g http://mn.mk/dosiea/19000-Pismo-na-Todor-Aleksandrov-do-Mihail-Cakov-1923-g 1Todor1aleПисмо на Тодор Александров до Михаил Чаков, 1923 г.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 03 Nov 2020 23:00:00 +0000
Македонски поштенски марки-САД 1928 г. http://mn.mk/dosiea/18981-Makedonski-postenski-marki-SAD-1928-g http://mn.mk/dosiea/18981-Makedonski-postenski-marki-SAD-1928-g  

 

122665049 648035309240697 6274926245093340356 n

Македонски поштенски марки-САД 1928 г.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 27 Oct 2020 23:00:00 +0000
Забрана за конгресот http://mn.mk/dosiea/2455-Zabrana-za-kongresot http://mn.mk/dosiea/2455-Zabrana-za-kongresot 2 8'

Пратеникот на македонските комунисти, Алил Џаферовски ,во името на своите истомисленици побара на говорницата во парламентот да биде донесена ЗАБРАНА за семакедонскиот Конгрес на Петров односно на Здружението на семакедонскиот Конгрес,што тој го основа!?

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 20 Oct 2020 23:00:00 +0000
Драган Богдановски до Мане Јаковлески - 27.11.1991 http://mn.mk/dosiea/2071-Dragan-Bogdanovski-do-Mane-Jakovleski---27111991 http://mn.mk/dosiea/2071-Dragan-Bogdanovski-do-Mane-Jakovleski---27111991 Драги Мане,
жал ми е што морам да ти соопштам една лоша вест. Излезе дека ********* бил човек на бугароманската ванчомихајловистичка организација МПО, која го довеле до Канада. Се фатија документите кои тоа го потврдуваат.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 13 Oct 2020 23:00:00 +0000
Траурниот ден на македонските предавници- ДООМ,1977 година http://mn.mk/dosiea/7538-Traurniot-den-na-makedonskite-predavnici--DOOM1977-godina http://mn.mk/dosiea/7538-Traurniot-den-na-makedonskite-predavnici--DOOM1977-godina Движење за ослободување и обединување на Македонија

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 13 Oct 2020 23:00:00 +0000
ВМРО-ДПМНЕ ја поздравува одлуката на самитот на НАТО пактот за прифаќање на американската иницијатива „Партнерство за мир“ http://mn.mk/dosiea/14499-VMRO-DPMNE-ja-pozdravuva-odlukata-na-samitot-na-NATO-paktot-za-prifakanje-na-amerikanskata-inicijativa-Partnerstvo-za-mir http://mn.mk/dosiea/14499-VMRO-DPMNE-ja-pozdravuva-odlukata-na-samitot-na-NATO-paktot-za-prifakanje-na-amerikanskata-inicijativa-Partnerstvo-za-mir ВМРО-ДПМНЕ ја поздравува одлуката на самитот на НАТО пактот за прифаќање на американската иницијатива „Партнерство за мир“ во која се опфатени дваесет и две држави од поранешен комунистички блок, како и готовноста на НАТО пактот за преземање...

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Tue, 06 Oct 2020 23:00:00 +0000
Понови сознанија од реализацијата на оперативната акција „ДИМ“ http://mn.mk/dosiea/1897-Ponovi-soznanija-od-realizacijata-na-operativnata-akcija-DIM http://mn.mk/dosiea/1897-Ponovi-soznanija-od-realizacijata-na-operativnata-akcija-DIM Реализирајќи ги задачите сврзани со расветлувањето на непријателската активност на лазар Малиновски, еден од петте установени врски на Трајан Ѓеорѓиевски од Ниш, во ДРМ, Службата дојде до податоци дека истиот, во периодот додека ја издржувал казната за делата од областа на стопанскиот криминал (1979-1984 година), континуирано комуницирал со Драган Богдановски (издржува казна затвор од 13 години поради повеќегодишна непријателска активност против СФРЈ и СРМ во странство)...

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Досиеа Tue, 29 Sep 2020 23:00:00 +0000