Вторник, 20 Февруари 2018    Печати
Врие во Македонија и во иселеништво!

2

Протести на Македонците во Македонија и во целиот свет: Македонија не смее повеќе да си дозволи понижување!

Името Македонија ни е наследство од нашите претходни генерации!

Наша света обврска е: Македонија да ја предадеме на идните генерации со истото име што го наследивме, а тоа е името - МАКЕДОНИЈА!

Македонија не смее повеќе да си дозволи понижување од Грција!

Доколку политичарите од власта и опозицијата се оглушат на овие укажувања, треба да имаат предвид дека ќе се соочат со ненасилен отпор и дека ќе бидат запаметени поради нивната недржавничка, капитулантска и предавничка улога од идните генерации Македонци, стои во апелот на 200 македонски интелектуалци.

200 македонски интелектуалци кои бараат прекин на преговорите за промена на името.

Најавени протести:

Вторник, 27ми февруар 2018г. во 18 часот-СКОПЈЕ, Масовен протест пред Мисијата на Европската Унија до Собрание на Р. Македонија.

Врие во Македонија и во иселеништво!

На 3ти и 4ти март 2018г.. протести ќе се одржат во следните градови низ целиот свет:

28168705 224434891435697 7683254505327900501 n

Вечно да е името на нашата татковина МАКЕДОНИЈА! Амин!