Среда, 14 Февруари 2018    Печати
Повик до Македонците да го кренат својот глас!

Македонија не смее повеќе да си дозволи понижување!

ourname 720

Семакедонски протест на 27 февруар во 18 часот пред Мисијата на Европската Унија до Собрание на Р. Македонија.

Македонските политичари немаат право да одлучуваат дали ќе има, или нема да има референдум за името!

НИЕ, денешниве генерации, не го добивме името Македонија на референдум, за да одлучуваме за негова промена на референдум!

Името Македонија ни е наследство од нашите претходни генерации!

Наша света обврска е: Македонија да ја предадеме на идните генерации со истото име што го наследивме, а тоа е името - МАКЕДОНИЈА!

Македонија не смее повеќе да си дозволи понижување од Грција!

Вечно да е името на нашата татковина МАКЕДОНИЈА! Амин!

Македонска нација