Среда, 14 Февруари 2018    Печати
ЗАВЕТ

Еве не
Тука сме
Горди постоиме
Не се предадовме
И не се предаваме
Затоа што така ни било пишано
Затоа што сме
Сложни Македонци непокорни
Во душата и срцето
Со вечен истрај, тврдокорни

Еве не     
Пред светот
На глас
Завет испраќаме
Завет и за потомци идни
Та и тие како нас
Со љубов
Да ја сакаат Македонија
Како чеда нејзини видни
        
savo-kostadinovskiСаво Костадиноски

НА СИТЕ ОНИЕ КОИ ЈА САКААТ МАКЕДОНИЈА

Песнава е напишана на “Гоцев плоштад“ во Село Зубовце-Гостивар, мај 2010 година