Иселеници Македонска нација“ не е орган на политичка партија, друштво, или организација, туку е широка национална трибуна, во која може да соработува секој оној Македонец и Македонка, кој сака да работи за доброто и среќата на својата нација. На македонската национална кауза може да и служи секој чесен Македонец без разлика на неговите филозофски погледи, идеолошки убедувања или партиска припадност. http://mn.mk/iselenici-region Fri, 26 Apr 2019 08:30:19 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management mk-mk СТИВ ПЉАКАС И НЕГОВАТА ПОСВЕТЕНОСТ НА МАКЕДОНИЈА (27) http://mn.mk/iselenici-region/16439-STIV-PLjAKAS-I-NEGOVATA-POSVETENOST-NA--MAKEDONIJA-27 http://mn.mk/iselenici-region/16439-STIV-PLjAKAS-I-NEGOVATA-POSVETENOST-NA--MAKEDONIJA-27 canada1

ДЕЛ ОД ЖИВОТНАТА ПРИКАЗНА НА СТИВ ПЉАКАС ВО КАНАДА – ЗЕМЈАТА НА ПРОСПЕРИТЕТОТ

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 24 Apr 2019 14:54:13 +0000
МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ – ПРВИОТ АРХИЕРЕЈ ВО МАКЕДОНСКОТО ИСЕЛЕНИШТВО (23) http://mn.mk/iselenici-region/16438-MITROPOLITOT-KIRIL-–-PRVIOT-ARHIEREJ-VO--MAKEDONSKOTO-ISELENISTVO-23 http://mn.mk/iselenici-region/16438-MITROPOLITOT-KIRIL-–-PRVIOT-ARHIEREJ-VO--MAKEDONSKOTO-ISELENISTVO-23 vfr1

ОСВЕТУВАЊЕ НА ЦРКВИТЕ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ЧИКАГО, „СВ. ИЛИЈА“ ВО СИНСИНАТИ И „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО ЛОРЕИН

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 24 Apr 2019 14:45:03 +0000
Македонското литературно друштво „Кочо Рацин“ од Мелбурн го одржа петтиот по ред Саем на книгата http://mn.mk/iselenici-region/16436-Makedonskoto-literaturno-drustvo-Koco-Racin-od-Melburn-go-odrza-pettiot-po-red-Saem-na-knigata- http://mn.mk/iselenici-region/16436-Makedonskoto-literaturno-drustvo-Koco-Racin-od-Melburn-go-odrza-pettiot-po-red-Saem-na-knigata- Saem na kniga

На 18 април во просториите на библиотеката во Мил Парк, а во чест на Свети Кирил и Методиј, Македонското литературно друштво “Кочо Рацин“ од Мелбурн го одржа петтиот по ред Саем на книгата.

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 24 Apr 2019 14:09:57 +0000
Македонија е македонска – здравиот разум го налага тоа http://mn.mk/iselenici-region/16425-Makedonija-e-makedonska-–-zdraviot-razum-go-nalaga-toa http://mn.mk/iselenici-region/16425-Makedonija-e-makedonska-–-zdraviot-razum-go-nalaga-toa 1

Македонија е македонска – здравиот разум го налага тоа

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Иселеници и Регион Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0000
МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ – ПРВИОТ АРХИЕРЕЈ ВО МАКЕДОНСКОТО ИСЕЛЕНИШТВО (22) http://mn.mk/iselenici-region/16396-MITROPOLITOT-KIRIL-–-PRVIOT-ARHIEREJ-VO--MAKEDONSKOTO-ISELENISTVO-22 http://mn.mk/iselenici-region/16396-MITROPOLITOT-KIRIL-–-PRVIOT-ARHIEREJ-VO--MAKEDONSKOTO-ISELENISTVO-22 mnbv1

ОСВЕТУВАЊЕ НА ЦРКВИТЕ  „РАЃАЊЕ НА СВ. БОГОРОДИЦА“ ВО ДЕТРОИТ И „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО БАФАЛО

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 17 Apr 2019 00:00:00 +0000
СТИВ ПЉАКАС И НЕГОВАТА ПОСВЕТЕНОСТ НА МАКЕДОНИЈА (26) http://mn.mk/iselenici-region/16397-STIV-PLjAKAS-I-NEGOVATA-POSVETENOST-NA--MAKEDONIJA-26 http://mn.mk/iselenici-region/16397-STIV-PLjAKAS-I-NEGOVATA-POSVETENOST-NA--MAKEDONIJA-26 zxc1

СЕЛОТО ЖЕЛЕВО,КОСТУРСКО – РОДНОТО МЕСТО НА ЛИЛИ ПЉАКАС 

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 17 Apr 2019 00:00:00 +0000
„ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНЕЦ“ од ДУШАН РИСТЕВСКИ http://mn.mk/iselenici-region/16368-POSLEDNIOT-MAKEDONEC-od-DUSAN-RISTEVSKI http://mn.mk/iselenici-region/16368-POSLEDNIOT-MAKEDONEC-od-DUSAN-RISTEVSKI koricaНова книга: „ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНЕЦ“ од ДУШАН РИСТЕВСКИ

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 10 Apr 2019 00:36:23 +0000
МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ – ПРВИОТ АРХИЕРЕЈ ВО МАКЕДОНСКОТО ИСЕЛЕНИШТВО (21) http://mn.mk/iselenici-region/16362-MITROPOLITOT-KIRIL-–-PRVIOT-ARHIEREJ-VO--MAKEDONSKOTO-ISELENISTVO-21 http://mn.mk/iselenici-region/16362-MITROPOLITOT-KIRIL-–-PRVIOT-ARHIEREJ-VO--MAKEDONSKOTO-ISELENISTVO-21 MITR12

ОСВЕТУВАЊЕ НА ЦРКВИТЕ  „СВ. ЃОРЃИ“ ВО СИРАКЈУЗ „СВ. ДИМИТРИЈА“ ВО РОЧЕСТЕР И „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ПАСАИК

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 10 Apr 2019 00:00:00 +0000
СТИВ ПЉАКАС И НЕГОВАТА ПОСВЕТЕНОСТ НА МАКЕДОНИЈА (25) http://mn.mk/iselenici-region/16363-STIV-PLjAKAS-I-NEGOVATA-POSVETENOST-NA--MAKEDONIJA-25 http://mn.mk/iselenici-region/16363-STIV-PLjAKAS-I-NEGOVATA-POSVETENOST-NA--MAKEDONIJA-25 STIV111

ОД ЗЕЛЕНИЧЕ ДО КОСТУР И ПРЕКУ Д’МБЕНИ ДО ЖЕЛЕВО 

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Иселеници и Регион Wed, 10 Apr 2019 00:00:00 +0000
ОМД: Електронското гласање е единствена прифатлива промена во начинот на гласање на дијаспората http://mn.mk/iselenici-region/16330-OMD-Elektronskoto-glasanje-e-edinstvena-prifatliva-promena-vo-nacinot-na-glasanje-na-dijasporata http://mn.mk/iselenici-region/16330-OMD-Elektronskoto-glasanje-e-edinstvena-prifatliva-promena-vo-nacinot-na-glasanje-na-dijasporata omd

ОМД: Електронското гласање е единствена прифатлива промена во начинот на гласање на дијаспората

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Иселеници и Регион Wed, 03 Apr 2019 00:00:00 +0000