Досиеа и Архив Македонска нација“ не е орган на политичка партија, друштво, или организација, туку е широка национална трибуна, во која може да соработува секој оној Македонец и Македонка, кој сака да работи за доброто и среќата на својата нација. На македонската национална кауза може да и служи секој чесен Македонец без разлика на неговите филозофски погледи, идеолошки убедувања или партиска припадност. http://www.mn.mk/dosiea Wed, 13 Dec 2017 05:15:25 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management mk-mk ДООМ: ИЛИНДЕНСКИ ПРОГЛАС http://www.mn.mk/dosiea/13951-DOOM-ILINDENSKI-PROGLAS http://www.mn.mk/dosiea/13951-DOOM-ILINDENSKI-PROGLAS Македонски народе!
По случајот 74-годишнината од бессмртната Илинденска епопеја, Централниот комитет на Движењето за ослободување и обединување на Македонија упатува борбени илинденски поздрави до сите Македонци.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 13 Dec 2017 02:00:00 +0000
ИК на ВМРО-ДПМНЕ го ополномоштува Маноил Јаковлевски за свој претставник во официјалните контакти http://www.mn.mk/dosiea/13918-IK-na-VMRO-DPMNE-go-opolnomostuva-Manoil-Jakovlevski-za-svoj-pretstavnik-vo-oficijalnite-kontakti http://www.mn.mk/dosiea/13918-IK-na-VMRO-DPMNE-go-opolnomostuva-Manoil-Jakovlevski-za-svoj-pretstavnik-vo-oficijalnite-kontakti Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ (Република Македонија), има чест да го ополномошти г. Маноил Јаковлевски (роден на 1.02.1951 год. во Гостивар, Република Македонија, кој сега е постојан жител на Берлин, Германија на ул. „Кирферштандам“ 38) за свој претставник во официјалните контакти.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 06 Dec 2017 02:10:21 +0000
Впечатоците на Божил Праштилов, член на Буџетска комисија на Бугарското народно собрание, за посетата на Скопје, писмо од септември 1941 г. http://www.mn.mk/dosiea/13899-Vpecatocite-na-Bozil-Prastilov-clen-na-Budzetska-komisija-na-Bugarskoto-narodno-sobranie-za-posetata-na-Skopje-pismo-od-septemvri-1941-g http://www.mn.mk/dosiea/13899-Vpecatocite-na-Bozil-Prastilov-clen-na-Budzetska-komisija-na-Bugarskoto-narodno-sobranie-za-posetata-na-Skopje-pismo-od-septemvri-1941-g „Граѓаните зборуваат на „српски“ јазик и ја ругаат Бугарија говорејќи за блиската слобода, што ќе дојде по победата на Англија и Америка... граѓаните немало кој да ги научи бугарски... Средба со првенците на град Скопје...

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 29 Nov 2017 02:00:00 +0000
Македонците ширум светот го осудуваат обидот на европската заедница да изврши геноцид/12 јули 1992 г http://www.mn.mk/dosiea/13881-Makedoncite-sirum-svetot-go-osuduvaat-obidot-na-evropskata-zaednica-da-izvrsi-genocid12-juli-1992-g http://www.mn.mk/dosiea/13881-Makedoncite-sirum-svetot-go-osuduvaat-obidot-na-evropskata-zaednica-da-izvrsi-genocid12-juli-1992-g Изјава прочитана на мирната демонстрација одржана пред Викторискиот Парламент во недела 12-ти Јули 1992

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 22 Nov 2017 11:44:03 +0000
Нов историски документ: Како е распарчувана Македонија http://www.mn.mk/dosiea/13858-Nov-istoriski-dokument-Kako-e-rasparcuvana-Makedonija http://www.mn.mk/dosiea/13858-Nov-istoriski-dokument-Kako-e-rasparcuvana-Makedonija Софискиот весник „Континент“ публикува, наводно, досега непознат извештај на британскиот Форин офис од јануари 1994 година.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 15 Nov 2017 07:17:57 +0000
Вести од Татковината: Глас на ВМРО-ДПМНЕ http://www.mn.mk/dosiea/13834-Vesti-od-Tatkovinata-Glas-na-VMRO-DPMNE http://www.mn.mk/dosiea/13834-Vesti-od-Tatkovinata-Glas-na-VMRO-DPMNE Македонија бара замрзнување на политичките преговори со Грција се до замрзнувањето на ноемвриските избори е штурата вест што може да се дознае од македонските средства за информирање...

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 08 Nov 2017 02:38:31 +0000
До Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ http://www.mn.mk/dosiea/13807-Do-Izvrsniot-Komitet-na-VMRO-DPMNE http://www.mn.mk/dosiea/13807-Do-Izvrsniot-Komitet-na-VMRO-DPMNE Денес стаса полномоштвото на мое име, со кое се овластувам да ги вршам работите од интерес на Партијата пред канадските и американските власти и биснисмените, како и пред бројната Македонска комуна.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 01 Nov 2017 10:30:27 +0000
Републички секретаријат за внатрешни работи, СР Македонија - II сектор СДБ http://www.mn.mk/dosiea/13792-Republicki-sekretarijat-za-vnatresni-raboti-SR-Makedonija---II-sektor-SDB http://www.mn.mk/dosiea/13792-Republicki-sekretarijat-za-vnatresni-raboti-SR-Makedonija---II-sektor-SDB Републички секретаријат за внатрешни работи, СР Македонија - II сектор СДБ

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 25 Oct 2017 01:00:00 +0000
Панте Митев до Мане Јаковлески http://www.mn.mk/dosiea/13768-Pante-Mitev-do-Mane-Jakovleski http://www.mn.mk/dosiea/13768-Pante-Mitev-do-Mane-Jakovleski Почитуван господине Јаковлевски...

На почетокот на ова писмо примете срдечни и пријателски поздрави, нека ова писмо Ве затекне во добро расположение и пријатна атмосфера.

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 18 Oct 2017 02:04:20 +0000
Да се укине грчко-бугарскиот апартхејд http://www.mn.mk/dosiea/13734-Da-se-ukine-grcko-bugarskiot-aparthejd http://www.mn.mk/dosiea/13734-Da-se-ukine-grcko-bugarskiot-aparthejd Достоинствени демонстрации на македонците во Берлин: Да се укине грчко-бугарскиот апартхејд

]]>
donev2007@gmail.com (Dejan Donev) Досиеа Wed, 11 Oct 2017 01:00:00 +0000