На прво место Македонска нација“ не е орган на политичка партија, друштво, или организација, туку е широка национална трибуна, во која може да соработува секој оној Македонец и Македонка, кој сака да работи за доброто и среќата на својата нација. На македонската национална кауза може да и служи секој чесен Македонец без разлика на неговите филозофски погледи, идеолошки убедувања или партиска припадност. http://mn.mk/aktuelno Tue, 22 Oct 2019 16:24:51 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management mk-mk Зоран Заев – премиер со најкусо владеење, а со најголеми штети за Македонија http://mn.mk/aktuelno/17376-Zoran-Zaev-–-premier-so-najkuso-vladeenje-a-so-najgolemi-steti-za-Makedonija http://mn.mk/aktuelno/17376-Zoran-Zaev-–-premier-so-najkuso-vladeenje-a-so-najgolemi-steti-za-Makedonija

Дејан Николовски

]]> maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Tue, 22 Oct 2019 06:26:28 +0000 Волкот што се колне дека нема да го изеде јагнето и Заев кој се колне дека нема да бара поткуп http://mn.mk/aktuelno/17375-Volkot-sto-se-kolne-deka-nema-da-go-izede-jagneto-i-Zaev-koj-se-kolne-deka-nema-da-bara-potkup http://mn.mk/aktuelno/17375-Volkot-sto-se-kolne-deka-nema-da-go-izede-jagneto-i-Zaev-koj-se-kolne-deka-nema-da-bara-potkup

Волкот што се колне дека нема да го изеде јагнето и Заев кој се колне дека нема да бара поткуп

пишува: Светислав ВАСЕВ

]]> maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Tue, 22 Oct 2019 06:13:21 +0000 Коалицијата за подобра Македонија да се преименува во Коалиција за обнова на Македонија http://mn.mk/aktuelno/17374-Koalicijata-za-podobra-Makedonija-da-se-preimenuva-vo-Koalicija-za-obnova-na-Makedonija http://mn.mk/aktuelno/17374-Koalicijata-za-podobra-Makedonija-da-se-preimenuva-vo-Koalicija-za-obnova-na-Makedonija

Мицкоски: На наредните избори победничка Kоалиција ќе биде Kоалицијата за обнова на MакедонијаМицкоски: На наредните избори победничка Kоалиција ќе биде Kоалицијата за обнова на Mакедонија

]]> maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Mon, 21 Oct 2019 19:39:14 +0000 Зошто некој би му верувал на Заев?! http://mn.mk/aktuelno/17369-Zosto-nekoj-bi-mu-veruval-na-Zaev http://mn.mk/aktuelno/17369-Zosto-nekoj-bi-mu-veruval-na-Zaev xPD0P9FPD0PBEPD0PBDPD0PB5PD0PB4PD0PB5PD0PBBPD0PBDPD0PB8PD1P87PD0PBAPD0PB8P201 1.jpg.pagespeed.ic.pCruzec9IY

Спомна некој вонредни избори, да речеме во април догодина? Можеби Зоран Заев ги спомна, ги побара, ги најави... а? Така му закажуваа и на Груевски, па одлагаа, па закажуваа... Јас не му верувам, ама ни збор не му верувам. Како што не му верував кога минатиот месец дрчно и божем самоуверено тврдеше дека нема вонредни избори, па после ќе биле во октомври догодина. Пред недела дена изјави дека и да падне владата, нема да има вонредни избори.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Mon, 21 Oct 2019 09:14:53 +0000
Владата на Заев и крими ликовите околу него падна http://mn.mk/aktuelno/17368-Vladata-na-Zaev-i-krimi-likovite-okolu-nego-padna http://mn.mk/aktuelno/17368-Vladata-na-Zaev-i-krimi-likovite-okolu-nego-padna makron-zaev-merkel-960x640

Никогаш да не се повтори ваква криминална и антимакедонска власт.

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Mon, 21 Oct 2019 07:38:55 +0000
Заев: На 12 април 2020 предвремени избори http://mn.mk/aktuelno/17366-Zaev-Na-12-april-2020-predvremeni-izbori http://mn.mk/aktuelno/17366-Zaev-Na-12-april-2020-predvremeni-izbori
alt

Предвремени парламентарни избори ќе се одржат на 12 април 2020 година. СДСМ побара предвремени парламентарни избори да се одржат на 22 или 29 декември. На ова реагираа претставниците на ВМРО-ДПМНЕ и побара друг термин, во март или април. На крајот постигната е согласност за 12 април. Лидерите на политичките партии се согласија дека наредната година треба да се спроведе и пописот, но по завршување на предвремените парламентарни избори.

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Sun, 20 Oct 2019 18:41:06 +0000
Македонија со криминалец како Зоран Заев немаше иднина http://mn.mk/aktuelno/17365--Makedonija-so-kriminalec-kako-Zoran-Zaev-nemase-idnina- http://mn.mk/aktuelno/17365--Makedonija-so-kriminalec-kako-Zoran-Zaev-nemase-idnina- ]]> maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Sun, 20 Oct 2019 17:20:48 +0000 По пазарот за името, некој мислел дека датумот ќе дојде како подарок http://mn.mk/aktuelno/17364-Po-pazarot-za-imeto-nekoj-mislel-deka-datumot-ke-dojde-kako-podarok http://mn.mk/aktuelno/17364-Po-pazarot-za-imeto-nekoj-mislel-deka-datumot-ke-dojde-kako-podarok

ДИМОВСКИ СЕ ОГЛАСИ НА ФЕЈСБУК: По пазарот за името, некој мислел дека датумот ќе дојде како подарок

]]> maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Sat, 19 Oct 2019 20:19:03 +0000 Никола Груевски- Приказната на Заев е јалова http://mn.mk/aktuelno/17363-Nikola-Gruevski--Prikaznata-na-Zaev-e-jalova http://mn.mk/aktuelno/17363-Nikola-Gruevski--Prikaznata-na-Zaev-e-jalova

nikola 1Приказната на Заев е јалова

]]>
maknacija@mn.mk (Administrator) Актуелно Sat, 19 Oct 2019 19:44:26 +0000
Заев призна дека политиките на СДСМ ја водат Македонија во погрешна насока http://mn.mk/aktuelno/17362-Zaev-prizna-deka-politikite-na-SDSM-ja-vodat-Makedonija-vo-pogresna-nasoka http://mn.mk/aktuelno/17362-Zaev-prizna-deka-politikite-na-SDSM-ja-vodat-Makedonija-vo-pogresna-nasoka Hristijan

Заев призна дека политиките на СДСМ ја водат Македонија во погрешна насока

]]>
mane@mn.mk (Мане Јаковлески) Актуелно Sat, 19 Oct 2019 18:31:25 +0000